• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/lacivertajans
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05304587534
  • https://twitter.com/lacivertajans

Lacivert Ajans

Hayaliniz ne ise geleceğiniz odur

Bilimsel Araştırmalar

Bilimsel Araştırmalar

Tuzla iyileştirme yöntemlerinin yaygınlaşması 19.yüzyılın ortalarında Polonyalı Dr. Felix Botchkowski'nin tuz madenlerinde çalışan işçilerin akciğer hastalıklarına yakalanmadıklarını keşfetmesi ile başlar.

Kuşkusuz öncesi de vardı, bugüne kadar devam etti,

 İşte Eksi iyon ile ilgili  bazı bilimsel görüşler:

Bilimsel araştırmalar kristal tuz lambalarının eksi iyonları % 300'e kadar arttırabileceğini kanıtlamıştır. İyonlaştırılmış hava büyük oranda havada taşınan bakterileri de azaltabilir.

Eksi iyonlar havanın vitaminleridir. (Dr. E. R. Holiday)

Eksi iyonlar çok acı çeken hastaları sakinleştirir.(Dr.Komblueh)

Eksi iyonlar yanıkları daha çabuk kurutup daha az yara iziyle daha çabuk iyileştirir.

İyonlaştırma hava yoluyla taşınan alerjilere duyarlı olanları olumlu yönde etkiler.(Dr.Albert P.Krueger-Dr.Richard F.Smith)

Enerjimizin %56'lık kısmını soluduğumuz havadan elde ederiz.

Normal bir insan, doğal fiziksel aktiviteler boyunca, her gün yaklaşık 37 libre (pound) hava solur.

Günün birinde kapalı alanlarda nemliliği düzenlediğimiz gibi iyon seviyesini de düzenleme ihtiyacı duyacağız.(Dr .Krueger)

Eksi iyonlar hacmi daha geniş hücre çekirdeği yaparlar.Oksijeni çekmek ve kullanmak için kapasitemizi geliştirirler.
(Dr Gualaterotti Milan Üniversitesi)

İçeriğinde sürekli olarak, yeterli sayıda küçük negatif iyon bulunan hava, mikro-kirlilik oranı çok düşük ya da hiç olmayan ve de hep öyle kalacak bir havadır.(Prof. Dr. Jacques Breton)

En eski çağlardan beri doğa uygarlıklarında bir inanç vardır. İnsan sağlığının üç temelinden biri nefes almakla ilgilidir. 
O eski çağlarda soluduğumuz hava ''hayatın kaynağı'' olarak adlandırılmıştır. örn. orman, dağlar, şelale ve deniz kıyıları gibi yerlerde insan kendini çok iyi hisseder. Oralarda hava çok temizdir. Hafif nefes alınır, yorgunluk çabuk atılır, derin ve rahat uyunur. Büyük şehirlerde yaşamaya zorlanan bizler, hava kirliliğinin sağlığımızı ne kadar kötü etkilediğinin farkında değiliz. 

1930'lu yıllarda ünlü kas biofizikçi Aleksandır Çijevski sağlıklı havanın en önemli temel öğesinin ekolojik temizliğinde değil, eksi elektronlarla zengin/yüklü olması, varsayımı üzerine savunduğu bu teoriyi desteklemek üzere bir deney yapmıştır: 

İki farklı odada deney hayvanlarını kapatarak, onlara yiyecek, su, temiz hava ve ısı gibi mükemmel yaşam koşullarını sağlamıştır. Birinci odada hava özel vanadan geçerek kimyasal içeriğini değiştirmeden , sadece elektrik yükünü sıfırlamaktadır. Bir kaç gün sonra birirnci odadaki hayvanlar keyifsiz,iştahsız,yaşam isteğini yitirmiş ve hayat göstergeleri düşerek, 20-30 gün içinde ölmüşlerdir. Diğer yandan ikinci odada aynı şartlarda eksi elektrik yükü bol olan havayı soluyan hayvanlar sadece hayatta kalmamış aynı zamanda tüm biyolojik ve fizyolojik fonksiyonları da artmıştır. 

Böylece A. Çijevski havadaki eksi iyon yetersizliğinin çok sayıda hastalıkların temel nedeni olduğunu ispatlamıştır. 70'li yıllarda bilim dünyası gereken dikkati A.Çijevski'nin teorisine yönelterek, NASA laboratuvarları başta olmak üzere bu deneyler defalarca başarıyla tekrarlanmış ve A.Çijevski'nin teorisi kabul edilmiştir.

Tuzla ilgili bilimsel araştırma sonuçları :

1-) New York’tan Prof. Dr. Michael A. Aldermann Amsterdam’da yaptığı konferansta 1400 kişi üzerinde yaptığı araştırmada 
az tuz alanların, çok tuz alanlara göre % 20 oranında daha çok kalp krizine yakalandıklarını tespit etmişti. 
(Nhp. 7.2001.1072)

2-) Dünyada en çok tuz kullanan millet olarak bilinen Japonların diğer milletlere göre daha sağlıklı ve uzun ömürlü oldukları
bilinmektedir.

3-) Prof. Dr. K. Stupe (Kassenarzt 4.1997) az tuz alan yaşlılar üzerinde araştırmalar yapmıştır. 
Bu araştırmalar sonucu yaşlılarda konsantrasyon zafiyeti, algılama zafiyeti, hafıza zafiyeti görüldüğünü tespit etmişlerdir. Hatta yaz aylarında yeterince tuz ve su almayanlarda colapsüs (kan dolaşımının durması) sebep olduğunu tespit etmiştir.
(Nhp. 7.2001.1072)

4-) Gelişme çağındaki çocukların az tuz alması halinde gelişme anormallikleri, yorgunluk, baş ağrısı, okulda anlamama, 
zorlanmalarda nefes darlığı, deri hastalıkları ve erken yaşlarda yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklara sebep olur. 

5-) Remscheid’dan Prof. Dr. H. Kaulhausen Bayreuth’e eğitim seminerinde hamile bayanların tuz ve su alımını 
azaltmaları halinde hamilelikleri üzerinde kötü etkilere sebep olabileceğini beyan etmiştir. (NM.10.95.44)

6-) New York’tan Prof. Dr. A. Aldermann ve ekibi 1900 erkek ve 1000 bayan üzerinde 4 yıl süren bir araştırma 
yapmıştır. Bu araştırmalarda az tuz alanların çok tuz alanlara göre daha fazla kalp krizi görüldüğünü tespit etmiştir. Geri Dön 
Site Haritası
Takvim